Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за реконструкцията на Рогошко

...
Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за реконструкцията на Рогошко
Коментари Харесай

Пуснаха поръчка за ремонт на кошмарното Рогошко шосе в Пловдив

Община Пловдив най-сетне пусна публичната поръчка за реконструкцията на Рогошко шосе, след няколко месеца подготовка. Тя е с планирана стойност от 15 млн. лв. с Данък добавена стойност, като предложения ще се одобряват до 3 октомври. Причината за забавянето бе, че градските управляващи трябваше да актуализират плана за реконструкцията.

Строителните действия ще обзет от моста на Адата до до землищна граница на град Пловдив. В поръчката е и обслужващата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „ Марица – Север “.

Дейностите включват повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка, обезпечаване на налична среда за хора с увреждания. Също по този начин нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветяване. Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица, заяви.

Ако процедурата мине без обжалване, то до края на годината може да има определен реализатор и да се стартират строителните действия.

За другият огромен ремонт на входно-изходна артерия – за Голямоконарско шосе срокът бе продължен до 4 октомври. Причината е, че градските управляващи не са приложили ВиК плановете към първичната документи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР