Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България канят

...
Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България канят
Коментари Харесай

Изложба представя кухнята и традициите на Мароко

Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България канят пловдивчани и гостите на града на 6 ноември от 18 часа в Домd на културата „ Борис Христов “ на виртуално пътешестване из северноафриканската страна. Събитието ще бъде намерено от Нейно Превъзходителство госпожа Закия Ел Мидауи, дипломат на Кралство Мароко у нас.
Прочетете още
Посетителите ще могат да се допрян до традициите и културата на Кралство Мароко като опитат от специалитетите на мароканската кухня и мароканския чай – непокътната и до през днешния ден вековна традиция, както и да се срещнат с типичните марокански женски костюми – кафтани.  Тези ръчно  ушити приказни одежди, които мароканските дами носят единствено на специфични мотиви, ще бъдат показани от девойките на Фолклорен танцов отбор " Дилянка ".

Освен да се допрян до мароканската кухня и обичаи, гостите ще могат да се насладят на  изложбата  на известния пловдивски фотограф Минко Михайлов „ Мароко - ентусиазъм в цветове “. Кадрите в експозицията са снимани в интервал от 10 години и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. Представените снимки ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна. В експозицията има включени непоказвани фрагменти пред пловдивската аудитория от последното му странствуване през 2023.

Фотография: Минко Михайлов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР