Община Пловдив дава зелена светлина за няколко от замразените големи

...
Община Пловдив дава зелена светлина за няколко от замразените големи
Коментари Харесай

Община Пловдив дава зелена светлина за замразени големи инфраструктурни обекти

Община Пловдив дава зелена светлина за няколко от замразените огромни инфраструктурни планове през 2018-а година. Сред тях са построяването на втори гребен канал и реконструкцията на стадион " Пловдив ". Обектите са включени в стратегия за ръководство на общинските спортни парцели, която би трябвало да бъде призната от Общинския съвет.

Пловдив

28 години най-големият стадион в Южна България не е реновиран. Сега той ще бъде реконструиран по план, за който са обезпечени 600 хиляди лв.. Работата по обособените архитектурни елементи на спортния комплекс, ще даде визия и какъв брой пари ще са нужни за завършването му.
Георги Титюков – зам.-кмет на община Пловдив: " Като съберем тези количествено-стойностни сметки, ще може да кажем дали завършването ще коства 20, 30, 50, 70 милиона лв., защото за това се води огромен спор – едните споделят 20 – други 70 милиона лв.. Надявам се през 2018-а година да си отговорим на въпроса какъв брой ще коства завършването на стадион " Пловдив " и то с огромна акуратност. "
Втория гребен канал също е включен в предпочитаните планове на Пловдив. Той ще бъде част от новия екопарк " Марица ". Гребната база е едно от най-предпочитаните места за отдих на пловдивчани и по тази причина хората желаят да го запазят.
Ованес: " А тука половината ден извозвам, тук сега е най-чистият въздух в Пловдив. " Даниела: " Това място е прелестно с това, че си измежду природата, като създадат такива уреди, те част от гората секат. "
Между 4 и 7 милиона лв. ще коства вторият гребен канал. Но построяването му ще върви редом с огромна залесителна акция. Четиригодишната стратегия за залесяване на екопарк " Марица " е за 4,2 милиона лв.. В общинския бюджет за 2018 година ще бъдат заложени към 800 хиляди лв.. Освен дублиращият гребен канал се планува още построяването на изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и предпазени птици, а също по този начин и голям брой атракции за посетителите. За тези обекти се чака през март решение на Върховния административен съд.
Георги Титюков – зам.-кмет на община Пловдив: " Най общо е преценката на Регионална инспекция за опазване на околната среда че трябвало да се върви към огромен Оценка на въздействието върху околната среда – оценка за влияние върху околната среда, това естествено ще се случи през тази година. "
През тази година стартира и строителството на нов съвременен плувен басейн в Пловдив. Проектът е за 11 милиона лв., а оборудването ще дава отговор на стандартите за осъществяване на огромни интернационалните шампионати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР