Община Плевен трябва да закупи продавания от Националната електрическа компания

...
Община Плевен трябва да закупи продавания от Националната електрическа компания
Коментари Харесай

Д-р Валентин Христов: Сградата, продавана от НЕК трябва да бъде закупена от Община Плевен

„ Община Плевен би трябвало да закупи продавания от Националната електрическа компания /НЕК/ жилищен блок и на изключителното съвещание на ОбС-Плевен тази седмица, общинските съветници би трябвало да гласоподават „ за “ закупуването на тази жилищна постройка. Цената, на която се продава тя е прекомерно ниска спрямо пазарните цени сега.

След това ще е нужно да създадем комисия и да забележим, какви са цените за реновиране на този блок и включването му в жилищния фонд на община Плевен “. Това сподели пред публицисти кметът на плевен доктор Валентин Христов.

Жилищният блок е издигнат в жк „ Кайлъка “ в Плевен преди към 20 години от НЕК за потребностите на „ АЕЦ - Белене “. Намира се напълно върху общински аграрен парцел и в тази връзка, на съображение член 66 по отношение на член 33 от Закона за общинска благосъстоятелност, НЕК в качеството си на притежател на блока предлага на Община Плевен да го закупи за сумата от 2 602 299,00 лева без Данък добавена стойност.

„ Проблемът е, че жилищният блок се намира на земя – общинска благосъстоятелност и той не е препоръчан, както следва от Закона за собствеността - на община Плевен, а е разгласен на търг на много ниска цена. По тази причина в този момент се предлага на Община Плевен да закупи този жилищен блок “. Това посочи кметът доктор Христов като добави, че в случай че съветниците одобрят покупката, следва уточняване на съответните способи и периоди за закупуване на постройката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР