Община Плевен е бенефициент по проект Обновяване, оборудване и прилагане

...
Община Плевен е бенефициент по проект Обновяване, оборудване и прилагане
Коментари Харесай

Приключиха дейностите по обновяване и модернизация на зала „Катя Попова“ в Плевен

Община Плевен е бенефициент по план „ Обновяване, съоръжение и използване на ограничения за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова ”, гр. Плевен “ по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.007-0005-С01 (№ РД-02-37-1) от 09.02.2022 година, осъществяващ се с финансовата поддръжка на Процедура BG16RFOP001-1.007 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 Плевен “, като част от Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014 – 2020 “ по Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване и с комбинирана поддръжка с финансов инструмент от „ Регионален фонд за градско развиване “ АД.

Извършените интервенции на постройката са свързани с възобновяване, съоръжение, обзавеждане, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, създаване на налична архитектурна среда с обезпечен достъп за хората в уязвимо и неравностойно състояние.

Сградният фонд и материално-техническа база на зала „ Катя Попова ” са усъвършенствани посредством осъществяване на главен ремонт, приложени ограничения за енергийна успеваемост, обезпечена налична среда посредством създаване на асансьор и нова стълба за евакуация; обезпечен наличен маршрут до асансьора за хора в неравностойно положение; промени по инсталациите за привеждането им в актуалните правила и стандарти. Извършен е ремонт на целия покрив на постройката, на съществуващите санитарни възли, а за хората в неравностойно състояние са построени нови. С главния ремонт на зрителната зала и пространствата за артистите, както и с доставеното ново съоръжение, са усъвършенствани акустичните условия на залата, което дружно с другите приложени ограничения в обекта доведоха до цялостната му рационализация и възстановяване на качеството на предоставяната услуга.

Заложените цели на план „ Обновяване, съоръжение и използване на ограничения за енергийна успеваемост в зала „ Катя Попова ”, гр. Плевен “ регистрират позитивни резултати и промени в развиване на физическата и витална среда в града с повишение на нейното естетическо и екологично качество, обезпечаване на досегаемост за лица в неравностойно състояние. С постигнатата по-добра визия на емблематичната общинска постройка - зала „ Катя Попова “, обект на публични прояви, се усъвършенства средата за отдих и просвета, с което се покачва и комфорта на жителите и гостите на гр. Плевен.

Официалното разкриване на обновената и осъвременена по плана зала „ Катя Попова ” в гр. Плевен е на 22 май 2023 година

Общата стойност на плана е 2 695892,37 лева, от които: 2262535,43 лева с безплатна финансова помощ, 427092,94 лева с финансов инструмент и 6264,00 лева - лично финансиране.

Срокът за осъществяване на плана е 22 месеца (09.02.2022 година – 09.12.2023 г.).

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР