Община Пещера подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството

...
Община Пещера подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството
Коментари Харесай

Подменят уличното осветление в Пещера с енергоспестяващо

Община Пещера подписа контракт за безплатна финансова помощ с Министерството на енергетиката за реализация на план за повишение на енергийната успеваемост посредством замяна на уличното осветяване със светодиодно (LED).

Уличното осветяване е един от огромните потребители на сила в общините, което оказва въздействие на растежа на енергийното ползване през последните години. Модернизацията и рехабилитацията на системите за улично осветяване е от основно значение за понижаване на енергийното ползване в община Пещера.

Съгласно техническият капиталов план, ще бъдат демонтирани общо 1177 остарели осветителни тела, ситуирани на територия на Пещера и ще бъдат инсталирани нови 1260 LED осветителни тела. Ще бъде доставена и инсталирана Система за ръководство и мониторинг на уличното LED осветяване. Тя дава опция за on-line информация в действително време за огромна част от параметрите на системата за улично осветяване, в това число премерване и надзор на потреблението на електрическа сила и взимане на верни управнически решения за управление на енергопотреблението.

Проектът ще бъде изпълнен в границите на 18 месеца.

Общият размер на допустимите за финансиране разноски е 590 711,12 лева, от които 493 889,69 лева - предоставено финансиране посредством Плана за възобновяване и резистентност и 96 821,43 лева национално съфинансиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР