Община Перник е настъпила щета за над 1,2 млн. лв

...
Община Перник е настъпила щета за над 1,2 млн. лв
Коментари Харесай

Говорителят на главния прокурор изнесе горещи данни за далаверите в Община Перник

Община Перник е настъпила вреда за над 1,2 млн. лева поради дейности, за които са събрани доказателства. И двамата някогашни кметове в друг интервал през 2014 година са направили съзнателно, съгласно прокуратурата, дейности по работа, след което се е случило повтаряне на действия от две разнообразни компании. Действията по сметосъбиране и транспортиране са били осъществени от една компания, а другата е получила 1,2 млн. лева без да има, каквито и да е документи и доказателства за действително осъществени дейности, съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи Блиц.

" На 8 септември Илинка Никифорова е свикала спешен щаб в Община Перник като е признато по нейно гледище е признато, че е в действие злополучие или рецесия без да е налице сходно събитие. Установено е, че даже не е имало заплаха от биологично заразяване на популацията. За да се избегне дългият и тежък път на социална поръчка, а и с цел да се облагодетелства една съответна компания, която да получи 1,2 млн. лева са били основани документи. По този метод без да е налице злополучие са основани условия да се разплати общината в интерес на едно комерсиално сдружение, което съгласно нас не е направило,каквото и да е деяние по сметоизвозване и сметопочистване ", уточни Арнаудова пред Българска национална телевизия.

Това се случва макар съществуването на настоящ контракт и действително съществуваща компания,която е правила тези дейности. Три месеца по-късно компанията, която получава към 450 хиляди лева заплащане като следствието е открило, че тази компания е показала ежедневни графици за осъществяване, до момента в който другата е получила 1,2 млн. без да е имала документи, че са изпълнявали сходни дейности.

Ще бъде открито посредством информация в съответните депа, къде най-малко се твърди, че са извозени. Предстои да се потвърди и съберат доказателства кой е притежател на компанията.

Двамата обвинени са отказали да дадат пояснения. По думите на Арнаудова закононарушенията са задоволително тежко наказуеми. Освен това има и още едно подозрение за документи закононарушения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР