Община Пазарджик започва изграждането на приют за безстопанствени животни. За

...
Община Пазарджик започва изграждането на приют за безстопанствени животни. За
Коментари Харесай

Изграждат на приют за бездомнни животни в Пазарджик

" Община Пазарджик стартира построяването на подслон за безстопанствени животни . За тази цел е образувана експертна група, която до края на годината би трябвало да изготви отчет за мястото на приюта ", това заяви кметът Тодор Попов. 

Той посочи, че се прави оглед на няколко имота към града и околните до Пазарджик села. Попов уточни още, че ще разчита на експертизата на фондация " Четири лапи ", с които Общината си партнира и във връзка с зоологическата градина, както и на доброволците от РAW-Пазарджик, които години наред се грижат за бездомни животни и имат сходно оборудване в село Мало Конаре.

През последните години в страната има построени единствено два приюта - единият е в Троян и е с потенциал единствено за 21 кучета, а другият е в Павликени - за малко повече животни, изясни кметът и добави, че работната група от Пазарджик ще ги посети, с цел да се запознае с тяхната работа,

" В Пазарджик се планува приютът да е с потенциал за към 100-150 животни, а построяването му би трябвало да стартира през 2023 година, като средствата ще бъдат заложени в общинския бюджет ", уточни още  Тодор Попов.

По думите на кмета на Пазарджик основаването на подслон за бездомни кучета е демонстрация на отговорност освен към животните, само че и към хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР