Община Пазарджик ще окаже помощ на семейство Марин и Любка

...
Община Пазарджик ще окаже помощ на семейство Марин и Любка
Коментари Харесай

Община Пазарджик ще възстанови опожарения дом на младо семейство с две деца

Община Пазарджик ще окаже помощ на семейство Марин и Любка Трифонови от близкото село Синитово, чийто дом бе погубен от пожар в края на ноември. Това стана ясно след срещата им с кмета Тодор Попов, извършена през вчерашния ден. Той е уверил, че още при започване на идната седмица на място ще бъде изпратена бригада, която да стартира ремонта, а в това време ще се посочи какви материали и движимости са нужни, с цел да може да се трансформира опустошената постройка още веднъж в дом.



Припомняме, че къщата на Трифонови изгоря на 25 ноември. Въпреки опитите на огнеборци да я спасят, от нея са останали единствено обгорели стени. Пламъците са погълнали безусловно всичко, което Трифонови са имали. При случая са потърпевши по-големият наследник на фамилията, както и бащата, който се хвърлил в огъня, с цел да избави децата си. Момчето е закарано в Клиниката по изгаряния към Университетската болница “Свети Георги “ в Пловдив.

Приятели на фамилията и кметството н Синитово незабавно започнаха благотворителна акция. Доброволци са разчистили обгорелите парчета, тъй че да може да стартира строителството. Търсят се още мебели и уреди за актуализирания дом на младите родители.

Семейство Трифонови ще има огромна потребност и от строителни материали и човешки труд за възобновяване на изгорялата къща. То няма финансовата опция да се оправи единствено.

Банковата сметка за изпращане на дарения е:

BG31FINV91501014792810

ЛЮБКА ТРИФОНОВА
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР