Община Ню Йорк нареди на служителите си да изтрият китайското

...
Община Ню Йорк нареди на служителите си да изтрият китайското
Коментари Харесай

Ню Йорк забрани на служителите си да използват ТикТок на служебни телефони

Община Ню Йорк подреди на чиновниците си да изтрият китайското приложение за шерване на видео наличие " ТикТок " (TikTok) от служебните си телефони. Така градът се причислява към възбраната на федералното държавно управление и на повече от половината американски щати за потреблението на " ТикТок " на служебни устройства, съобщи Асошиейтед прес.

" Въпреки че обществените медии са страхотни в свързването на нюйоркчани един с различен, както и със съмия град, ние би трябвало да подсигуряваме, че постоянно използваме тези платформи по сигурен метод ", уточни в изказване Джона Алън, представител на кмета Ерик Адамс.

Алън сподели още, че висшите чиновници по сигурността на информацията в града са открили, че " ТикТок " съставлява опасност за сигурността на техническите мрежи на Ню Йорк, поради което са наредили премахването на приложението от устройства, благосъстоятелност на общината, в границите на 30 дни.

Федералното държавно управление подреди на чиновниците си да изтрият китайската обществена мрежа от своите служебни телефони по-рано тази година на фона на опасения, че компанията зад " ТикТок " - " БайтДенс " (ByteDance), може да дава потребителски данни на китайското държавно управление. 

Повече от половината американски щати към този момент са въвели сходни забрани.

Представители на " ТикТок " съобщи, че опасенията, че потреблението на приложението може да съставлява риск за киберсигурността, са неоснователни. 

На питане от АП по отношение на новата възбрана, въведена от управляващите в Ню Йорк, компанията отхвърли коментар, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР