Община Никола Козлево в Шуменска област, която е изцяло селска

...
Община Никола Козлево в Шуменска област, която е изцяло селска
Коментари Харесай

Селски кмет взима 4 400 лв. заплата, Зико на Пловдив - 3 350

Община Никола Козлево в Шуменска област, която е напълно селска и с към 6000 души население, се ръководи от кмета Ешреф Реджеб (на фотографията с локална труженичка) от ГЕРБ. Местният общински съвет му е дал своя вот заплата в размер на 4400 лева Реджеб е с влезнала в действие присъда за спор на ползи и ощетяване на страната с близо 90 000 лева

Средната заплата на народен представител е 4800 лева, а кметът на Пловдив получава 3350 лева Също по този начин Реджеб е с по-голяма заплата от кметовете на Бургас (3330 лева.), Варна (3500 лева.) и Стара Загора (3280 лева.). Това осведоми " Капитал ", като изданието е получило отговори за заплатите на кметовете в над 40 общини, в това число всички общини в Стара Загора, Варна, Бургас, Русе и Пловдив, както и няколко отвън тях като Пазарджик и Плевен.

Заплатата на Реджеб, която последно е увеличена през август с 12%, не опонира на законодателството, тъй като в него има единствено едно ограничаване - да не надвишава тази на министър, което е спазено.

Проверкатае посочила, редните заплати на кметовете варират извънредно доста - сред 2000 и 5000 лева (като междинната е към 3-3,5 хил.лв.) Това се дължи на неналичието на явен правилник по какъв начин и с какви претекстове се контролира заплащането на кметове.

Има наклонност, която не важи единствено за Никола Козлево - кметовете на по-малки обитаеми места взимат повече от тези на огромните градове.

Въпреки че огромна част от информацията за възнагражденията, които получават кметовете на общини, кметства и региони, както и кметските наместници и заместник-кметове следва да е обществена и налична онлайн в решенията на съответните общински препоръки, намирането ѝ е сложна задача, изключително за по-малките обитаеми места, където дигитализацията е до средата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР