Община Мездра получи дарение от Фондация „АДРА България” - 160

...
Община Мездра получи дарение от Фондация „АДРА България” - 160
Коментари Харесай

Хуманитарна организация зарадва с подаръци за Коледа 160 нуждаещи се деца от община Мездра

Община Мездра получи подаяние от Фондация „ АДРА България” - 160 подаръчни пакети, предопределени за деца в неравностойно състояние и възпитаници от главния курс на образование, оповестиха от локалната администрация.
Благотворителната самодейност се осъществя за четвърта поредна година по план „ Деца оказват помощ на деца “ („ Aktion Kinder helfen Kindern “), сътрудник по който е филантропичната организация.
Всеки от подаръчните пакети съдържа училищен принадлежности, детски играчки, облекла и лакомства, приготвени от деца и техните фамилии от Германия за нуждаещи се деца от страните в Източна Европа. Съгласно волята на донора, пакетите се дават въз основа на данните за броя на децата от обществено слаби фамилии, подадени в Община Мездра от шефовете на детските и образователните заведения.
„ За поредна година, макар рестриктивните мерки, наложени в международен мащаб от пандемията Covid-19, Фондация „ АДРА България” и Община Мездра съумяха дружно да зарадват за Коледа децата в потребност. Изказвам специфични благодарности за това на екипа на отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ с началник Елена Нанова, с който си партнираме сполучливо от няколко години “, сподели по този мотив Мариан Димитров, шеф на фондацията.
Миналата година Фондация „ АДРА България” изненада прелестно за Рождество Христово 301 деца в риск от община Мездра, по-миналата - 323, а през 2017 година - 290.
Проектът „ Деца оказват помощ на деца “ („ Children Helping Children Initiative “) се осъществя у нас от 2017 година насам. Благодарение на тази благотворителна акция през последните години повече от 15 000 български деца получиха подаръчни пакети за светлия християнски празник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР