Община Мездра обяви конкурс за свободно работно място за ръководител

...
Община Мездра обяви конкурс за свободно работно място за ръководител
Коментари Харесай

Община Мездра обяви свободно работно място за ръководител на звено за вътрешен одит

Община Мездра разгласи конкурс за свободно работно място за началник на звено за вътрешен одит, оповестиха от локалната администрация.

1. Длъжност, звено, административна конструкция: „ Ръководител на звено за вътрешен одит “ при Общинска администрация - Мездра.
2. Място за осъществяване на длъжността: Община Мездра.
3. Кратко изложение на длъжността „ РЪКОВОДИТЕЛ НА ЗВЕНО ЗА ВЪТРЕШЕН ОДИТ “ по длъжностна характерност:
• Ръководи активността по вътрешен одит на всички структури, стратегии, действия и процеси в Община Мездра в сходство с наредбите на Закона за вътрешния одит в обществения бранш, Международните стандарти за професионална процедура на вътрешните инспектори, Етичния кодекс на вътрешните инспектори, Статута на звеното за вътрешен одит и одобрената от Министъра на финансите методология за вътрешен одит в обществения бранш.
• Планира, прави и рапортува активността по вътрешен одит в сходство с условията на Закона за вътрешен одит в обществения бранш, стандартите за вътрешен одит, Етичния кодекс на вътрешните инспектори, статута на вътрешния одит и одобрената от министъра на финансите методология за вътрешен одит в обществения бранш.
• Изготвя одитен проект за всеки одитен ангажимент, който съдържа обсег, цели, времетраене и систематизиране на ресурсите за осъществяване на уговорката, одитния метод и техники, типа и размера на инспекцията. Дава на кмета на общината самостоятелна и справедлива оценка за положението на одитираните системи за финансово ръководство и надзор. Оценява процесите за идентифициране, оценяване и ръководство на риска, въведени от кмета на общината, ревизира и прави оценка сходството на дейностите със законодателството, вътрешните актове и контракти, надеждност и изчерпателност на финансовата и оперативната информация, основаната организация по опазването на активите и информацията, успеваемостта и икономичността на дейностите, осъществяването на дилемите, договорите, поетите задължения и постигането на задачите. Консултира кмета на общината по негово искане, като дава препоръки, отзиви, образования и други за да се подобрят процесите на ръководство на риска и контролът, без да поема управническа отговорност за това.
4. Изисквана минимална степен на приключено обучение: магистър.
5. Години професионален опит - минимум три години стаж в региона на вътрешния или външния одит.
6. Специфични условия за заемане на длъжността, открити с нормативен акт: Да има документ „ вътрешен инспектор в обществения сектор”, публикуван от министъра на финансите след сполучливо положен изпит според наредбите на член 53 от Закона за вътрешния одит в обществения бранш (ЗВОПС) или да имат годен интернационално приет документ за вътрешен инспектор.
7. Предпочитана компетентност, по която е добито образованието: Икономика, счетоводство, финанси.
8. Нормативен акт, в който са открити характерните условия: Закон за вътрешния одит в обществения бранш.
9. Допълнителни умения и квалификации:
• Компютърни умения.
• Комуникационна подготвеност.
• Умение за работа в екип.
• Дигитална подготвеност.
10. Минимален размер на главната заплата за длъжността: 680.00 лева Основният размер на заплатата за длъжността се дефинира според от професионалния опит на спечелилия състезанието претендент, според нормативните актове, определящи образуването на възнагражденията.
11. Брой работни места, за които се афишира състезанието - 1.
12. Начин на осъществяване на състезанието:
• По документи.
• Събеседване с позволените претенденти.
13. Необходими документи за кандидатстване:
- Заявление за присъединяване - свободен текст;
- копия от документи за добита образователно-квалификационна степен и за спомагателна подготовка (при съществуване на такава);
- заверено копие от документ за одитор;
- копие от документите, удостоверяващи професионалния опит;
- автобиография европейски формат.
14. Списък с материалите за подготовка на претендентите:
• Закон за финансовото ръководство и надзор в обществения сектор;
• Закон за обществените финанси;
• Закон за вътрешния одит в обществения сектор;
• Закон за публичните поръчки;
• Закон за счетоводството;
• Закон за локалното самоуправление и локалната администрация;
• Закон за администрацията.
15. Документите се подават персонално от претендента или посредством прокурист в Център за услуги и информация на жителите (ЦУИГ) в постройката на Община Мездра на адрес: гр. Мездра, ул. „ Христо Ботев “ №27 в едномесечен период от оповестяване на състезанието. Горепосочените документи могат да се подават по електронен път на адрес:, като в този случай те следва да бъдат подписани от претендента с електронен автограф.
16. Дата на оповестяване на състезанието: 01.11.2021 година
17. Краен период за подаване на документите: 16:30 ч. на 30.11.2021 година
18. Длъжностната характерност за длъжността се дава на претендентите при подаване на заявката в Център за услуги и информация на жителите (ЦУИГ) в постройката на Oбщина Мездра.
19. Списъците на позволените претенденти и други известия по отношение на състезанието ще бъдат оповестени на интернет страницата на Община Мездра, Раздел “Обяви”: https://www.mezdra.bg/?page_id=1313
ИВАН АСПАРУХОВ,
Кмет на община Мездра
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР