Община Марица ще получи близо 500 000 лева от държавата

...
Община Марица ще получи близо 500 000 лева от държавата
Коментари Харесай

Строят нов завод за електрически велосипеди край Пловдив

Община Марица ще получи близо 500 000 лв. от страната за осъществяване на път до терен, в който ще се строи нова фабрика за електрически колела. Министерски съвет утвърди финансирането на обществена общинска инфраструктура по Закона за поощряване на вложения /ЗНИ/.

Инфраструктурата ще се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план за основаване на нов цех за произвеждане на електрически колела в община Марица, област Пловдив на „ Лидер-96 " ЕООД. Инвестицията е в размер 4 005 000 лева за придобиване на нови дълготрайни материални и нематериални активи. За реализирането на плана ще бъдат разкрити 25 нови работни места, прецизира trafficnews.bg.

С парите ще се изградят още детайли на техническата инфраструктура включително асфалтиране и канализация за дъждовни води по второстепенни ул. " Възраждане " и ул. „ Стефан Стамболов " в село Рогош с дължина общо с дължина 2010 м, до границите на парцела, в който ще се строи заводът. За това страната ще даде целево финансови средства в размер до 496 427 лева с Данък добавена стойност на община Марица.

Чрез строителството на новата инфраструктура ще се улесни пътното придвижване в региона. Новоизградената улица ще обслужва работещите предприятия в региона и ще даде по-лесен и комфортен транспортен достъп на чиновниците, доставчиците и клиентите на фирмите.

Изграждането на инфраструктурата ще даде още по-голям подтик за бъдещето развиване на Индустриална зона „ Марица " и за привличането на повече нови вложители, което ще окаже удобно въздействие върху развиването на района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР