Община Ловеч взема спешни допълнителни мерки за Дом за пълнолетни

...
Община Ловеч взема спешни допълнителни мерки за Дом за пълнолетни
Коментари Харесай

Разраства се огнището на COVID-19 в Дома за хора с увреждания в село Сливек

Община Ловеч взема незабавни спомагателни ограничения за Дом за пълнолетни лица с физически увреждания (ДПЛФУ) в с. Сливек, откакто на 12 ноември са открити още осем консуматори с ковид, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Първата позитивна проба е на един от чиновниците на 07.11.2020 година Веднага РЗИ - Ловеч предприе поетапно тестване по метода PCR на всички чиновници и консуматори на обществената услуга.



Снимка: Община Ловеч

Въпреки прецизното съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения от страна на личния състав и потребителите, на 12.11.2020 година са устанавени общо 9 позитивни проби на консуматори от обществената услуга и общо 3 случаи на инфектирани чиновници.

Един от потребителите е настанен в МБАЛ „ Проф. доктор П. Стоянов “ – Ловеч, останалите за момента са под наблюдението на лекуващия им доктор. Заразените чиновници са отстранени от работа и сложени под карантина, положението им е положително.

По наставление на РЗИ в дома са подхванати дейности за осъществяване на огнищна стерилизация от профилирана компания. Хората с позитивни проби са отделени на независим етаж. За личния състав, обгрижващ инфектираните консуматори, са обезпечени нужните персонални защитни средства. Работният развой е реорганизиран за ограничение разпространение на инфекцията, инфектираните домуващи са навреме отделени от другите консуматори. Предприети са дейности за обезпечаване на нужните грижи и лекуване на позитивните лица.



В ДПЛФУ в с. Сливек са настанени 38 консуматори, които се обслужват от 23- ма чиновници.

По наставление на Областния действен щаб и при съблюдаване на всички рекомендации, дадени от Главния държавен здравен контрольор и Министерство на здравеопазването, за всички профилирани институции и обществени услуги от резидентен вид в Община Ловеч са създадени Планове за деяние в изискванията на Коронавирус – 19, които са одобрени от Кмета на Община Ловеч.

Всички чиновници са подготвени и съблюдават ограниченията за ограничение разпространяването на болестта.

От Община Ловеч са обезпечени персонални защитни средства за чиновниците и потребителите, както и задоволителни и подобаващи препарати и дезинфектанти за предотвратяване от вируса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР