Община Левски и НЧ Георги Парцалев - 1901“ организират поредното,

...
Община Левски и НЧ Георги Парцалев - 1901“ организират поредното,
Коментари Харесай

В Левски ще се проведе 4-ти Национален фестивал „Пълнената чушка - най-вкусната левченска традиция“ – 2023 и Фермерски пазар

Община Левски и НЧ „ Георги Парцалев - 1901 “ провеждат следващото, четвърто издание на НФ „ ПЪЛНЕНАТА ЧУШКА - НАЙ - ВКУСНАТА ЛЕВЧЕНСКА ТРАДИЦИЯ ” на 26 август/събота/.

Подготовката за кулинарното събитие и опцията българските производители да показват български храни и артикули на фермерски пазар е в ход. Всички фенове на кулинарното изкуство и всички, които обичат да се забавляват ще имат още веднъж прелестната опция да вземат участие в кулинарен конкурс и занимателни надпревари с музика и танци, да дегустират и се веселят.

Целта е да се запази и разпространява българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка участва на всички събори, панаири и празници в община Левски и се даде опция на производителите на обичайни и нетрадиционни храни и артикули да показват изделията си на националния фестивал.

Председател на журито още веднъж ще бъде известния български кулинар Иван Звездев с проява на рецепта за „ Мързелива пълнена чушка “.

Сроковете за записване на участниците към този момент текат. В парковата зона до постройката на Община Левски на 26 август от 9.30 ч.участниците ще могат да покажат своето кулинарно майсторство, автентичност и обичаи в три спортни категории:Пазители на традицията, Кулинарно ентусиазъм и Шарено бурканче.

Тематични бижута направени от занаятчия ювелир са премиите обезпечени от Община Левски за първо,второ и трето място във всяка от категориите.

Всички фенове на домашно приготвените вкусотии могат да вземат участие. Ако желаете да участвате в състезанието, изпратете своята поръчка на електронен адрес: [email protected] - до 16 август.

За разпределение на комерсиалната повърхност е належащо поръчките за присъединяване във Фермерския пазар да се изпратят до 18 август на електронен адрес [email protected]

Подробна информация,заявка за присъединяване и телефони за контакти са оповестени на уеб страницата на община Левски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР