Община Крушари ще ремонтира с европейски средства покривната конструкция на

...
Община Крушари ще ремонтира с европейски средства покривната конструкция на
Коментари Харесай

Ремонтират читалището в с. Телериг с евросредства

Община Крушари ще ремонтира с европейски средства покривната структура на НЧ „ Стефан Караджа-1936 ” с. Телериг. Безвъзмездното финансиране е 264563 лева, обезпечено от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година посредством Стратегията за ВОМР на Местната инициативна група „ Тервел-Крушари “. За качественото привършване на строителните действия общината ще съфинансира плана със 105096 лева

Основният ремонт на покривната структура с повърхност близо 654 кв. м., включва откриване на покривна структура, изцяло унищожаване на остарялата структура, създаване на нови подова подпокривна и покривна структури, замяна на носещите греди и колони, слагане на подпокривна изолираност, препокриване на покрива, създаване на нова апаратура за осветяване с нови осветителни тела, създаване на нова мълниезащитна апаратура и други.

С осъществяването на план „ Основен ремонт на покрив на читалище – с. Телериг, находящ се в пл. №205, кв. 14 по проекта на с. Телериг, община Крушари “ ще се усъвършенства материално-техническата база на НЧ „ Стефан Караджа-1936 ” с. Телериг и ще се основат условия за развиване на културен живот в селото. Срокът за осъществяване на плана е до 30.06.2025 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР