Община Карлово също въвежда мерки за намаляване потреблението на електроенергия,

...
Община Карлово също въвежда мерки за намаляване потреблението на електроенергия,
Коментари Харесай

Карлово се топли на газ и строи волтаици, Хисаря мина на дър...

Община Карлово също вкарва ограничения за понижаване потреблението на електрическа енергия, само че от години локалната власт работи за трайно понижаване на потреблението на ток, разясниха от администрацията. Част от общинските здания, в т. ч. и детска градина, са газифицирани и от десетина години се отопляват на газ.

В момента започва план за създаване на фотоволтаична електроцентрала на покрива на общинската болница „ Д-р Киро Попов “. Преди броени дни Общинският съвет даде единодушие този план да бъде осъществен. Това ще обезпечи лично елзахранване на здравното заведение и преференциално ниски цени на тока. Общината планува построяването на фотоволтаични централи на покривите на детските градини и други общински здания. В същото време продължава подмяната на съществуващите остарели и енергоемки осветителни тела с икономично LED осветяване. Община Карлово към този момент стартира инспекция по кметствата за непозволено включени потребители към електрическото зареждане.

Предстоящата насилствена почивка на учениците също ще способства за понижаване на потреблението на еленергия в общинската просветителна мрежа.

За да понижат сметките за ток, кметовете на общините в Подбалкана към този момент разпоредиха стесняване на потреблението на електрическа енергия в администрациите и кметствата по селата. Кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева подреди да бъдат спрени климатиците и в работните пространства да се премине на отопление с дърва или нафта. Общината има лично общинско дружество - „ Хисарска гора “, и това обезпечава нужното топливо за зимата.

Кметът на Брезово Христо Енков издаде заповед климатиците да работят при пестелив режим и уличните лампи да светят по-малко часове, като се контракти с Районното полицейско ръководство в Раковски да бъде засилено патрулирането в обитаемоте места като предварителна защита против предстоящо повишение на кражбите по селата поради липса на пълноценно улично осветяване.
Свързани вести Депутат и кметове на ГЕРБ от Пловдив-област: В колапс сме, предстоят банкрути ГЕРБ яхна скъпия ток, желае 200 млн. помощи за общините Петков притисна общините: Помощ за тока, само че първо да ги ревизират по какъв начин харчат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР