Община Кърджали продължава да предоставя топъл обяд по проект Топъл

...
Община Кърджали продължава да предоставя топъл обяд по проект Топъл
Коментари Харесай

Община Кърджали продължава да предоставя топъл обяд на 2100 потребители до края на 2023 година

Община Кърджали продължава да дава топъл обяд по план „ Топъл обяд в Община Кърджали ” по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 – „ Топъл обяд “, по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс (ПХОМП ЕСФ+).

Процедура „ Топъл обяд “ е продължение на сполучливото осъществяване на тази интервенция в границите на програмен интервал 2014 – 2020 и се осъществя в сходство с съответната цел на Програмата за справяне с материалните ограничения посредством даването на храни и/или главно материално подкрепяне на най-нуждаещите се лица, в това число децата, и използване на съпътстващи ограничения, които подкрепят общественото им приобщаване. Чрез подпомагането с топъл обяд се цели да се обезпечи здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в положение сами или благодарение на свои близки да си обезпечават такава.

Стойността на плановото предложение е в размер на 2 405491,20 лв..

            Срокът за осъществяване на плана е от  01.10.2022 година до 31.12.2023 година, включително

Проектът се осъществя на територията на цялата община, като услугата топъл обяд се дава в работните дни от месеца. Топлият обяд включва – чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично десерт.

           Целева група за даване на топъл обяд са:
лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си;лица – обект на обществено подкрепяне, в това число и от кръга на лицата по член 4, алинея 1 от Наредбата, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от ежедневна спомагателна подкрепа;лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ;лица, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане;скитащи и бездомни лица.
Принадлежността на разпознатите лица към допустимите  целеви групи се удостоверява от Дирекция „ Социално подкрепяне “  -Кърджали.

Заявление – декларация /приложение 1/ и Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация /приложение 6/ от кандидат-потребители се одобряват всеки работен ден от 08.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 часа в:
Домашен обществен патронаж–Кърджали, гр.Кърджали, ул.„ Миньорска “№1, ет.3, стая 314Община Кърджали, гр.Кърджали, бул. ”България ” №41, ст.113 и 107и в Кметствата по обитаемоте места.
Телефони за информация:

тел. 0361/ 6 45 42 –  Домашен обществен патронаж – Кърджали

тел. 0361/6 73 87, 0361/6 73 86  – Дирекция „ Хуманитарни действия ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР