Община Кърджали отпусна по 2000 лв. еднократна финансова помощ на

...
Община Кърджали отпусна по 2000 лв. еднократна финансова помощ на
Коментари Харесай

Община Кърджали отпусна по 2000 лв. финансова помощ на две семейства с репродуктивни проблеми

Община Кърджали отпусна по 2000 лева еднократна финансова помощ на две фамилии с репродуктивни проблеми. Средствата, гласувани с решение на Общински съвет, са за процедури и действия, свързани с неплодородие, а настояванията от двете фамилии са постъпили в общински съвет през декември 2022 година.

 

Възможността за подкрепяне на жителите на общината съществува от 2012 година, а неин основател е тогавашният самостоятелен общински консултант доктор Марин Мухтаров. За десетте години общинската администрация е помогнала финансово на 98 двойки, като при 26 процедурите са били сполучливи и те са се сдобили с рожба, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общински съвет Юсеин Ахмед. По думите му, откогато съществува програмата, от бюджета на общината са отпуснати близо 200 000 лв..

 

Най-много претенции и отпуснати средства е имало през 2017 година – 17, като шест от двойките са се сдобили с дете. Само през миналата 2022 година общината е подкрепила девет двойки, като при пет от тях резултатът е бил позитивен, разяснява още Юсеин Ахмед.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР