Община Исперих ще си има вече свой девиз. Той е

...
Община Исперих ще си има вече свой девиз. Той е
Коментари Харесай

Община Исперих ще си има вече свой девиз

Община Исперих ще си има към този момент собствен лозунг. Той е "От предишното въодушевен - към бъдещето насочен ", оповестиха от Общината.

Предложението на Недко Цонев Неделчев е определено от особено образувана комисия, съгласно която то изцяло дава отговор на критериите и условията, заложени в регламента на състезанието.

Девизът ще бъде дефинитивно одобрен на съвещание на Общинския съвет. Авторът на класираното предложение ще получи парична премия и ще бъде почетен с грамота и плакет.

Инициативата за избиране на лозунг на община Исперих стартира през юни. По мотив на 60-годишнината от оповестяването на Исперих за град, общината предизвика жителите да посочат кой е изразът, подчертаващ отличителните характерности на града - неговото минало, настояще и бъдеще, просвета, обичаи.

Всеки гражданин на или родом от Исперих, искащ да остави своя диря в актуалната история на града, имаше опция да изпрати своята концепция за мото на града доникъде на август.

Предложенията трябваше да бъдат малко и ясно дефинирани, да се запомнят елементарно, да влияят прочувствено и да показват идентичността на града и присъщите особености на общината.

Постъпилите общо 28 послания с отпратка към предишното, сегашното и взор напред към бъдещето на града и общината са селектирани от седемчленна комисия, формирана от потвърдени експерти в региона на историята, филологията, представители на бизнеса, изявени локални поданици с гражданска позиция и длъжностни лица от администрацията.

Кметът Белгин Шукри благодари на всички участници в общинския конкурс за креативното им безстрашие и нюх.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР