Община Хасково започна изпълнението за благоустрояването на междублоковото пространство на

...
Община Хасково започна изпълнението за благоустрояването на междублоковото пространство на
Коментари Харесай

Благоустрояват с 1 млн. лв. междублоково пространство в Хаск...

Община Хасково стартира осъществяването за благоустрояването на междублоковото пространство на жилищните блокове на бул. „ Васил Левски “ № 61-63. Общата стойност на плана е 995 817,49 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 420 календарни дни от подписването на протокол за разкриване на строителна площадка, оповестиха от кметството.

В пространството сред блоковете 61 и  63 на бул. „ Васил Левски “ ще бъде построена спортна зона навън. Предвидени са фитнес уреди, баскетболен панер и тенис маса. В непосредственост се планува да се разположат паркови детайли за отдих.

Пред бл. 63 се планува създаване на детска площадка. Обособени са обособени зони за игра на другите възрастови групи. Предвиждат се осведомителни табели, оцветени с ярки и контрастни цветове, ситуирани до входовете и изходите на площадката. Тя ще е оградена, планувани са изходи, позволяващи гладко прекосяване на инвалидна количка или носилка. Настилката, планувана за детската площадка, като се изключи зелената зона, е ударопоглъщаща от синтетичен материал. 

В зоните за игра над част от плануваните места за сядане ще бъдат сложени дървени перголи, с опция за обезпечаване на нужното помрачаване. 

В западната част, директно пред бл. 61 ще има беседка. 

Ще се запазят двата съществени към този момент съществуващи автомобилни достъпа до парцела. Запазват се и съществуващите паркоместа, плануват се и нови. Всички паркоместа са решени с паркинг детайли, позволяващи озеленяването им. Между паркоместата се плануват зелени острови, с висока растителност за оптимален комфорт, уместно помрачаване и по добър микроклимат. Всички пешеходни алеи и направления са планувани са с тротоарни плочи и паваж с друга багра.

Новите площадки ще се изпълнят със стоманобетонни настилки. Предвидени са и фундаменти за осветителните стълбове. Конструкцията на беседката е дървена – с дървени колони, столици и ребра.



По плана ще се реконструират съществуващите водопроводи и канализации в парцела. Предвижда се създаване на нови сградни водопроводни отклонения, създаване на нови сградни канализационни отклонения, отводняване на прилежащите терени.

Вътре в парцела ще се изградят улици с обща дължина 478.4м, при което двата съществени съществуващи автомобилни достъпа до парцела се резервират като местонахождение. Ще бъде изпълнена и апаратура с осветителни тела и стълбове, парково осветяване, заземителна апаратура, доставка и монтаж на разпределително табло.

В северната част на парцела се плануват цветни партери от многогодишна сезонна растителност, два алпинеума, широколистни вечнозелени шубраци. По продължение на алеите са заложени за осъществяване кълбовидни шестили, чиято корона търпи резитба. Пред жилищните здания са планувани дребни цветни пространства с вечнозелени шубраци и дървета с декоративна стойност.  

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР