Община Габрово спечели проект в конкурс на Центъра за образователна

...
Община Габрово спечели проект в конкурс на Центъра за образователна
Коментари Харесай

Габрово спечели проект за интеграция на деца чрез обучение по предприемачество

Община Габрово завоюва план в конкурс на Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) към Министерството на образованието и науката. Стойността му е 33 159 лева, а дейностите ще се осъществят за 10 месеца в границите на идната образователна година.

Проектът се споделя „ Предприемачество и изобретателни форми на взаимоотношение сред учениците за реализиране на основни компетентности “. Той ще обхване над 150 възпитаници от начален и прогимназиален стадий, педагогичен експерти, съветници и родители.

Целта е да се даде опция на възпитаници от друг етнически генезис да покачат знанията си и да развият обществени и културни умения, с цел да се подкрепи тяхното приобщаване.

Обучението ще се прави в работни ателиета по предприемачество и в клубове за знание, ориентирани към зелената стопанска система. Предвидено е да се организира семинар под формата на „ отворено пространство “, където възпитаници, родители и учители ще споделят проблеми, на които ще търсят общи решения. Процесът ще бъде управителен от просветителни посредници, психолози и представители на Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “.

Заложени са разнообразни форми на занимания в мултикултурна среда, тренинги за превъзмогване на предразсъдъците, образование в приемливост, съдействие и отзивчиви умения. Идеята е да се ускори мотивацията за учене и да се поддържа бъдещата реализация на подрастващите.

Резултатите от селекцията по процедурата са налични в интернет страницата на.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР