Община Димитровград стартира инициатива, в която ще предостави компостери в

...
Община Димитровград стартира инициатива, в която ще предостави компостери в
Коментари Харесай

Община Димитровград раздава безплатно компостери за отпадъци

Община Димитровград започва самодейност, в която ще даде компостери в градската среда. Това оповестиха от кметството.

„ Все повече зачестяват случаите в селата и града, в които хората изхвърлят листна маса до бункерите. Ангажиментът на компанията, извършваща събиране и транспортиране на битови боклуци, „ Неотитан” е да извозва и депонира твърдите битови боклуци. Зелената листна маса, треви, клони и други растителни боклуци от дворните места не попада в категорията „ битови отпадъци”. В тази връзка, за запазване чистотата и приветливия тип на обитаемоте места, стартираме самодейност “, разясниха от локалната администрация. На по-късен стадий общината планува да разшири обсега и да даде компостери и в другите обитаеми места.

В самодейността безплатно на димитровградчани, в това число кварталите на града компостери за домашно преправяне на подобен тип биоотпадъци.

От 1 януари до 15 февруари следващата година. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за приемането на компостер за домашно компостиране.

За да аплайват, жителите би трябвало да са притежатели на парцела, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в парцела да е не по-малко от 300 кв.м., като регламентът позволява в един парцел да се разположи не повече от един компостер.

Желаещите би трябвало да подадат заявление по пример с приложено към него копие на нотариален акт, удостоверяващ собствеността на парцела от заявителя.

Заявлението може да бъде получено в деловодството на кметството на бул. „ Г.С.Раковски “ №15 или да се изтегли от уеб страницата на Община Димитровград ().

Документите се подават персонално в деловодството на Община Димитровград на бул. „ Г.С.Раковски “ №15, както и на e-mail:

Постъпили заявки без приложено копие на нотариален акт няма да бъдат обсъждани.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР