Община даде силна подкрепа на културния сектор в годината на

...
Община даде силна подкрепа на културния сектор в годината на
Коментари Харесай

Въпреки пандемията: Община Пловдив със силна подкрепа за културата

" Община даде мощна поддръжка на културния бранш в годината на Коронавирус. Градът продължава да бъде от водачите, които влагат не малко средства в културно наличие. Културният календар на Община Пловдив, макар пандемията, беше съхранен и осъществен ". Това стана ясно на доклад за осъществената работа в региона на културата на заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов и шефа на ОИ „ Старинен Пловдив “ Богомил Грозев.
През миналата година са предоставени 120 000 лв. в допълнение финансиране за 24-те пловдивски читалища, с цел да могат да развиват своята активност. Предоставено е и финансиране в размер на 350 000 лв. за три държавни културни института – Пловдивската опера, Драматичния спектакъл и Кукления спектакъл. За първи път бе основан обособен сектор „ Археология “, в който се работи интензивно за запазване на културното завещание, написа кметът на Пловдив.   
 Започва Европейска нощ на учените в Пловдив Започва Европейска нощ на учените в Пловдив
Тазгодишните събития под тепетата стартираха от Центъра по растителна систематична биология и биотехнология. Серия от атрактивни, новаторск...
Случиха се голям брой събития в Стария град през последните месеци, измежду които дребни концерти, спектакъл в къщите, изложения и „ Празници на Стария град “, стана ясно още на срещата в общината. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР