Община Чепеларе ще предостави финансова помощ на шестте семейства, останали

...
Община Чепеларе ще предостави финансова помощ на шестте семейства, останали
Коментари Харесай

Община Чепеларе отпуска средства за семействата, чиито жилища изгоряха

Община Чепеларе ще даде финансова помощ на шестте фамилии, останали без жилища след пожара в кооперация в града, осведоми общинският пресцентър.

На две фамилии, които са с дребни деца, се отпускат по 2500 лева, а на останалите четири семейства с по двама души ще бъдат предоставени по 1000 лева, според решение на Общинския съвет.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев е упълномощил на конструктори да проектират покрива на опожарената постройка, като общината ще заплати за плана. Извършено е цялостно проучване на вредите в жилищната кооперация. Кметът е разговарял с представители на горски кооперации, дървопреработващи компании, хотелиери и търговци да дарят дървен материал, мебели или средства, с цел да бъдат възобновени по-бързо засегнатите от огъня жилища.

Пожарът в четириетажната кооперация се развихри на 26 март сутринта, като се допуска, че пламъците са тръгнали от бараки в съседство.

„ Община Чепеларе ще продължи да подкрепя фамилиите в поетапния развой на възобновяване на постройката с каквото е належащо до стадий, в който пострадалите от изгорялата фамилна кооперация да се върнат към естествения си метод на живот “, уточни Боран Хаджиев, предава Българска телеграфна агенция.

Дарителски кутии за събиране на средства за пострадалите от пожара са сложени в  хотели, заведения за хранене и търговски обекти, осведомят от хотелиерското съдружие в града. Хотелиерите са декларирали подготвеност да подкрепят потърпевшите, откакто се показа лист с нужните първоначално движимости. Благотворителна акция за събиране на средства за останалите без дом се провежда и в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР