Община Бургас търси изпълнител на проекта - Реконструкция и преустройство

...
Община Бургас търси изпълнител на проекта - Реконструкция и преустройство
Коментари Харесай

Как ще изглежда Немска болница след превръщането и в център за съвременно изкуство и библиотека

Община Бургас търси реализатор на плана - " Реконструкция и преустрояване на съществуваща постройка в културно - учебен център за модерно изкуство и библиотека, в централната част на град Бургас ".
Очакванията са, с изключение на всичко друго след ремонта някогашната Немска болница, да има и еко лъчение. Покрив от зелена растителност е една от концепциите за екстериора на съществуващата към този момент сграда.


През годините концепциите за реорганизация на постройката не един път са били на вниманието на управляващите и обществото, само че до момента те са останали единствено пожелания. Сега, община Бургас е решена да реализира плана и постройката да бъде предоставена за прилагане от жителите на града.
Очаква се във фонда на библиотеката да има 600 хиляди творби на наши и задгранични създатели. Изложби, концерти и други арт прояви че бъдат част от културния живот в новата библиотека.
Мястото на което се намира постройката, е едно от най-хубавите в града. То съчетава близостта до морето, остарялата и централната градска част.

От община Бургас се надяват, че порутените постройки на Немската болница и затревеният двор ще останат в предишното, а на тяхно място ще бъде построен атриум , който ще свързва библиотеката и новата постройка на Центъра за модерно изкуство. Плановете са тя да бъде построена от от стъкло и метал. Тераса с аспект към зелената растителност в двора, зала, и амфитеатър, са друга част от плануваното видоизменение на Немската болница, чийто градеж е почнал през 1935 година.
Не е незначителен и фактът, че е планувано построяването на под земята паркинг за посетителите на културно- учебен център за модерно изкуство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР