Община Бургас ще отбележи Международния олимпийски ден, който се чества

...
Община Бургас ще отбележи Международния олимпийски ден, който се чества
Коментари Харесай

Бургас ще отбележи Международния олимпийски ден с редица спортни прояви

Община Бургас ще означи Международния олимпийски ден, който се празнува на 23 юни и стогодишнината от основаването на Българския олимпийски комитет с редица спортни прояви. От 9:30 часа от площад " Тройката " ще започва факелно шествие с възпитаници, студенти, спортисти и спортни деятели, което ще продължи по улица " Александровска ". Около 9:45 ч. се чака всички те да бъдат на площад " Атанас Сиреков " пред постройката на общината, където ще се организира гала по запалване на огъня от олимпийски първенец, обвързван с Бургас.

Също по този начин уредниците са планували викторина с въпроси на спортна тема. За вярно далите отговор ще има предметни награди. Събитието ще завърши до 11:00 ч., оповестиха от Община Бургас, която е уредник на проявата.

В програмата за отбелязване на Международния олимпийски ден за първи път се включва и Военноморска база – Бургас с шампионати по футбол и тенис на корт сред военните спортни клубове. Те ще се проведат на нейна територия.

От 11:30 ч. ще е формалното разкриване на Ветроходната регата " Черноморец Бургас 2023 “, която ще се организира в акваторията на Бургаския залив. Началото на спортните гонки ще бъде обещано в 13:00 ч. Регатата ще завърши на 25 юни, неделя, към 16:30 ч., когато ще бъде и награждаването на спечелилите.

Отново в петък, 23 юни, в плувен комплекс " Парк Арена ОЗК " ще започват Европейските квалификации по водна топка със среща сред националните тимове на България и Малта. Откриването ще е от 17:45 ч., а началото на мача от 19:00 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР