Община Бургас ще кандидатства за осигуряване на външно финансиране по

...
Община Бургас ще кандидатства за осигуряване на външно финансиране по
Коментари Харесай

По-светло и по-евтино в четири района на Бургас

Община Бургас ще кандидатства за обезпечаване на външно финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България с план за повишение на енергийната успеваемост на системата за външното изкуствено осветяване. Това предложение на кмета Димитър Николов получи през днешния ден утвърждението на общинските съветници.

Предвижда се рационализация в четири региона -„ Славейков ”, „ Лазур ”, „ Зорница “ и централна градска част.

Значително ще бъде усъвършенствано равнището на осветеност по кварталните улични мрежи, като по едно и също време ще се спести 30 % първична сила.

Предвижда се да бъде осъществена цялостна замяна на съществуващите осветителни тела с нови, по-ефективни и с нараснали експлоатационни характерности – светодиодни (LED) осветители от последно потомство. Дейностите ще включват и надграждане на автоматизираната система за ръководство и надзор на уличното осветяване в посочения обсег.

Проектът е в унисон стратегическия приоритет за обезпечаване на ефикасна и добра среда за живеене, част от Програмата за демографско развиване на Бургас.

Максималната стойност на плановото предложение е до 2 000 000 лв..

Съгласно изискванията за кандидатстване, Община Бургас се задължава за интервал от 5 години след привършване на плана да прави годишни вноски във Фонда за декарбонизация. Условия и ред за това ще бъдат уредени с в допълнение съглашение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР