Община Бургас има готовност да възобнови туристическите разходки с кораб

...
Община Бургас има готовност да възобнови туристическите разходки с кораб
Коментари Харесай

Oбщина Бургас в готовност да поднови посещенията на остров Света Анастасия

Община Бургас има подготвеност да възобнови туристическите разходки с транспортен съд до острова " Света Анастасия ". Обмисляме това да стане от другата седмица, заяви кметът Димитър Николов. Той сподели, че островът е подготвен да посреща посетители. Там към този момент ще работи единствено хотелът, музеят и ресторантът до отпадане на противоепидемиологичните ограничения ще останат затворени.

Кметът изясни, че островът се води паркова зона, а превозът до там като градски публичен превоз, защото обслужва пасажери в акваторията на Бургаския залив.

Превозването на пасажери до острова се прави с катамаран, закупен с общински средства.

Някогашният остров Болшевик, в този момент прочут като Света Анастасия, се намира на малко повече от 6 километра от Бургас. " Света Анастасия " е единственият остров в България, трансфорат в туристическа атракция. През 2001 година островът е разгласен за археологически резерват, а през 2014 година стартира да приема гости.

Миналата година островът е бил посетен от към 40 000 туристи. На него има ресторант, лекарна, реставрирана черква от XIV век, къща за посетители, мултимедиен музей, открита сцена. На острова могат да дебаркират частни лодки и яхти.

" Света Анастасия " е най-предпочитаната туристическа атракция в Бургаски район.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР