Община Бургас е подготвена за почистване на пътищата през зимния

...
Община Бургас е подготвена за почистване на пътищата през зимния
Коментари Харесай

Бургас е готов за зимата

Община Бургас е готова за разчистване на пътищата през зимния сезон. Това стана ясно след сложна инспекция, осъществена по заповед на кмета на града Димитър Николов.
Проверката трябваше да покаже каква е готовността за реакция при усложнена конюнктура, да се подсигури почистването на пътните артерии при снеговалеж и да се предотвратят бедствени обстановки, провокирани от неприятни метеорологични условия.
Служители от разнообразни дирекции на общинската администрация, взаимно с представител на " Пътна полиция ", посетиха базите на сдруженията " Консорциум Титан - Бургас ", " Благоустройствени градежи ", " Бургасинвест " и " Чистота " ЕООД, инспектираха профилираната техника и наличните количества инертни материали и луга.
Проверка бе осъществена и на техническото положение на машините и дали те са оборудвани с всички нужни средства за работа в рискови обстановки. Инспекцията откри, че сдруженията разполагат с нужните запаси за поддръжка на пътната мрежа.
Междувременно Община Бургас продължава да работи по превантивните ограничения за попречване на наводнения. В момента се почистват водосборни корита и канавки в село Равнец и квартал " Лозово ". През сегашния есенен сезон са били почистени огромна част от речните корита и дерета от наноси и изхвърлени боклуци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР