Община Благоевград спечели първото от трите съдебни дела, заведени от

...
Община Благоевград спечели първото от трите съдебни дела, заведени от
Коментари Харесай

Община Благоевград спечели поредно дело срещу областна администрация! Съдът разреши спряна от областния управител продажба на общинско жилище

Община Благоевград завоюва първото от трите правосъдни каузи, заведени от регионалния шеф против решения на Общински съвет за продажбата на общински жилища на към този момент утвърдени фамилии купувачи.

Припомняме, че Общински съвет - Благоевград с болшинство позволи продажбата на въпросните три парцела с решения от две следващи сесии, извършени на 25.11.2022 година и на 23.12.2022 година

Семействата обаче не съумяха да станат притежатели, защото регионалният шеф спря процеса със Заповед от 12.01.2023 година и по този начин се стигна до правосъдно дело.

Административен съд - Благоевград излезе с решение в интерес на Община Благоевград по едно от заведените каузи. Така първото от засегнатите в разногласието фамилии е напълно покрай действителна покупка, стига регионалният шеф да не апелира решението на Апелативен съд пред Върховен административен съд.

Според претекстовете на Апелативен съд атакуваните решения на общинските съветници са годни и издадени при съблюдаване на процесуалните правила и в сходство с условията на закона.

Не на последно място магистратите показват, че фамилиите дават отговор на Наредбата за настаняване и могат да закупят този парцел.

„ Това е следващото върнато решение от регионалния шеф, което визира човешки ориси. Отново приканвам да загърбим политиките и да отстояваме правата и ползите на жителите “, разяснява кметът Илко Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР