Община Благоевград напомня, че на 31 октомври изтича крайният срок

...
Община Благоевград напомня, че на 31 октомври изтича крайният срок
Коментари Харесай

Наближава крайният срок за плащане на втора вноска на местни данъци и такси за настоящата година в Благоевград

Община Благоевград припомня, че на 31 октомври изтича крайният период от втори стадий за погасяване на дължими налози и такси за актуалната година.

Плащанията могат да се правят както в брой, по този начин и посредством ПОС терминал на касите на МДТ, намиращи се на партера на общинска администрация.

За облекчение на жителите е планувана и алтернатива за разплащане и посредством лицензирани оператори на услугата „ Платежни услуги парични преводи ” (EasyPay, EPay и др).

Община Благоевград предлага и услуга за заплащане на локални налози и такси посредством виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е притежателите на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат опция да погасят своите отговорности отдалечено. Платформата е напълно общинска и работи без медиатори. Системата е опростена и е извънредно лесна за прилагане. Данъчно задължените лица могат да създадат информация и да пристъпят към заплащане на уеб страницата, в раздел " Електронни услуги ", „ Справки и заплащане на отговорности заплащане за локални налози и такси “, влизайки в меню " Потребител ". Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция “Местни налози и такси ”.

Община Благоевград резервира правото си, планувано в Граждански процесуален кодекс, да събира неплатени налози от длъжници, непогасили своите отговорности за интервал повече от 1 година, посредством частен правосъден реализатор, а задачата на дейностите е реализиране на непоклатимост на общинската институция и обезпечаване на качествени услуги на жителите.

Съгласно законоустановените правила, лицата, имащи остарели отговорности, са известени с писма още при започване на 2022 година, след което към тях са изпратени и предложения за непринудено осъществяване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР