Община Банско съвместно с Ротаракт клуб Банско-Разлог събраха над 250

...
Община Банско съвместно с Ротаракт клуб Банско-Разлог събраха над 250
Коментари Харесай

Световни шампиони в сноуборда и олимпийска медалистка по биатлон поведоха благотворителен крос в Банско

Община Банско взаимно с Ротаракт клуб Банско-Разлог събраха над 250 състезатели от всички спортни клубове, учебни заведения и обществени заведения в региона на благотворителен крос Ротарън „ Със спорт за спорта “, който се организира през днешния ден в поддръжка на хората със характерни потребности. Хиляди приветстваха участниците в бягането и наблюдаваха многото съпътстващи интензивности на площада пред постройката на Общината.

Стартът бе даден тъкмо в 10:00 часа от кмета на Банско Стойчо Баненски, който приветства всички участници в благородната идея.

“Поздравявам ви и ви поисквам здраве, сили и ентусиазъм! Мечтайте самоуверено, поставяйте си цели и всеки ден правете най-малко по една дребна крачка, която да ви води към триумфа! Днес този тим, като отговор на това предизвикателство, показва грижа и ангажираност, " разгласи кметът Баненски.

На препълнения площад „ Никола Вапцаров “ бяха обособени зони със спортни демонстрации по канадска битка, тенис на маса, кикбокс, таекуондо, а най-атрактивната проява беше готова от младите очаквания на „ Мото Дружина Банско “, които привлякоха погледите със спиращи дъха осъществявания.Всички присъстващи бяха поздравени и от заместник-кмета Магдалена Юсева, която изрече своето неспокойствие.

„ Благотворителният крос през днешния ден е едно вълнуващо и друго прекарване, на което построяваме най-важната връзка човек-човек, тъй като аз имам вяра, че разликите могат да създадат живота ни по-красив и забавен и да ни обединят всички дружно “, акцентира тя.

Лицето на положителната идея бяха спортистите: олимпийската медалистка в биатлона Ирина Никулчина, международните юношески първенци в сноуборда Тервел Замфиров и Кристиян Георгиев, европейският първенец и международен вицешампион при младите в биатлона Благой Тодев, националката по биатлон Даниела Кадева, Иван Везьов, Катрин Гемкова, Борис Галчев, Здравка Парапунова, Николая Събева, Никола Калистрин, Стела Янчовичина и Асен Радулов.

Всички бегачи минаха 3-километровото трасе из зелените улици на града, а първи стартираха участниците в неравностойно състояние, подкрепяни от именитите първенци и бъдещите спортни звезди на Банско.Целта на събитието тази година е набиране на средства за създаване на фитнес площадка в Градския парк за хората с огромни сърца и характерни потребности. Но по-важното бе да се образува и резервира у децата и младежите още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората в неравностойно състояние и техните проблеми в актуалното общество.

За всички участници бяха готови медали и благодарствени грамоти, които бяха връчени от кмета Стойчо Баненски и зам.–кмета Магдалена Юсева. Община Банско благодари на всички сътрудници, спонсори, участници и доброволци в благородната идея. Даряването на средства за хората с огромни сърца продължава на банковата сметка на събитието:

IBAN: BG77 BPBI 7922 1015 4629 01
Титуляр: Сдружение Ротари клуб Банско-Разлог
Основание: Със спорт за спортаНамерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР