Община Банско изпрати писмо до министърът на туризма Николина Ангелкова

...
Община Банско изпрати писмо до министърът на туризма Николина Ангелкова
Коментари Харесай

Банско иска подкрепа от държавата за световната ски купа

Община Банско изпрати писмо до министърът на туризма Николина Ангелкова с искане за помощ за осъществяване на Световната купа по ски.

Световната ски купа в Банско е най-голямото спортно събтие в България за 2020 година 24 малките екрани ще отразяват директно и на запис надпреварите, като телевизионната адутория ще надвиши 500 млн. фенове по целия свят. В двата дни надпреварите от Банско ще се излъчват онлайн по 90 минути, а това е неповторима реклама за България, която изчеслена в пари коства милиони евро.

В писмото се споделя, че през последните години Министерство на туризма по незнайни аргументи пропуща да поддържа неповторими събития като Световната купа в Банско,която е единственото спортно събитие, което в действително време демонстрира пред целия свят България от най-хубавата й страна. Това е единственият спорт, който кара десетки хиляди туристи годишно да посещават страната ни.

От Община Банско се надяват тази година Министерството на трузима да поддържа уместно организацията на международната купа по ски, както ще го направи и самата община.

Ето и самото писмо:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР