Община Банско има нов кмет в лицето на независимия кандидат

...
Община Банско има нов кмет в лицето на независимия кандидат
Коментари Харесай

Независим детронира кмета от ГЕРБ в Банско

Община Банско има нов кмет в лицето на самостоятелния претендент Иван Кадев, който беше подсилен от Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Това сочат данните от Централната изборна комисия при 100 % обработени протоколи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Още на първи тур Кадев съумя да завоюва 51,71 на 100 от гласовете. Той е подсилен от 4410 гласоподаватели от общината. На второ място остава досегашният градоначалник Георги Икономов от Политическа партия ГЕРБ, който ръководи курортния град в продължение на два мандата. За Икономов са дали своят вот 3328 гласоподаватели или 39,02 %.

Кадев беше част от екипа му, като при започване на годината напусна поста секретар на общината. Преди това е бил началник в локалното звено на ДАНС.

През целия ден в Банско се отчиташе извънредно висока изборна интензивност. До последно се очакваше балотаж сред двамата претенденти, само че в последна сметка локалният избор в общината завърши още на първи тур. В двете кметства, за чиято управническа позиция се гласуваше през вчерашния ден, също са определени кметове на първи тур. Това са Добринище и Филипово.

Най-много гласове за общински съветници са отишли при ГЕРБ. По данни на ЦИК те печелят 36,37 % от гласовете. Следваща политическа мощ в локалния парламент е Национална движение „Симеон Втори" с 28,1 на 100. На локалните избори за общински съветници в Банско претендентите бяха 94, те се бореха за 17-те места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР