Община Айтос ще изпрати становище до Министерството на регионалното развитие

...
Община Айтос ще изпрати становище до Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

И Айтос ще иска преразглеждане на класирането за санирането

Община Айтос ще изпрати мнение до Министерството на районното развиване и благоустройството, в което ще упорства за преразглеждане на класирането по процедурата за саниране на жилищни здания.

Това заяви кметът Васил Едрев , който напомни, че след издание на описите през декември предходната година, стана ясно, че 13-те броя оферти за осъществяване на вложения на Община Айтос са включени в аварийния лист.

„ Считам, че получените оценки по тези оферти са неправилни и нестимулирани. Намирам за основателно и вярно, предложенията на Община Айтос, получили над 100 точки да бъдат включени в листата с утвърдени планове, а не в аварийния лист.
В община Айтос има най-малко 4 броя оферти, които след оценка, са получили резултат над 100 точки, което значи, че следва да бъдат изключени от листата с запасите и добавени в листата с утвърдените такива. Още повече, че в описите не се посочени даже и къси претекстове, за какво обособен план получава посочения брой точки “.

Според Едрев това е нарушаване на чл.18 от Постановление на Министерски съвет № 114 от 8 юни 2022 година за установяване на детайлни правила за даване на средства на крайни получатели от Механизма за възобновяване и резистентност.

По думите му всички 13 плана на община Айтос имат резултат по-висок от минимално изискуемия, заради което смятам, че е налице безпричинно включване на тези планове в аварийния лист.

Той припомня, че най-малко четири айтоски плана са с брой точки над 100 – три плана са с по 113 точки, и един – със 105 точки, което е доста над минималния брой възможни точки, и по-близко до оптималния от 140 точки .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР