Община Асеновград ще осигури „Топъл обяд“ за 300 души през

...
Община Асеновград ще осигури „Топъл обяд“ за 300 души през
Коментари Харесай

300 души ще получат безплатен „Топъл обяд“ в Асеновград

Община Асеновград ще обезпечи „ Топъл обяд “ за 300 души през 2021 година Това оповестиха от общината. С новото планово предложение ще се даде опцията да се поддържат уязвими жители, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност, в изискванията на оповестената изключителна обстановка, произлизаща от нуждата от ограничение на разпространяването на COVID-19 са в усложнение да обезпечат сами прехраната. Ще бъдат изпълнени следните действия: 1. Определяне на целевите групи; 2. Приготвяне на топъл обяд; 3. Предоставяне и при нужда доставка до дома на топъл обяд; 4. Реализиране на съпътстващи ограничения.

Основната цел на актуалната активност е да се разпознават най-нуждаещите се лица и фамилии за подкрепяне с храни по Целева стратегия "Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19 “. Община Асеновград ще употребява всички благоприятни условия, като информация от снабдители на обществени услуги и институции, сигнали от жители, подадени по телефона или в Портала за сигнали в уеб страницата на общината. Ще се изготвят ясни критерии за асортимент, като предпочитано ще бъдат обхванати лица, наранени в най-голяма степен от изключителната обстановка.

Подборът ще се прави при прецизно водене на документна отчетност, с което ще се подсигурява, че е осъществен по транспарантен и справедлив метод, както и засвидетелствуване, че всички приготвени обяди за съответния ден са предоставени на лицата. Ще се изискват данни от РЗИ за лицата, сложени под наложителна карантина, както и интервалът й.

Целевите групи са както следва:

1. Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия - хора в усложнение, в резултат на влошената икономическа конюнктура в страната, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията.

2. Лица, сложени под карантина, без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат поддръжка.

3. Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Целта на самодейността е обществено приобщаване на най-нуждаещите се лица, като са съобразени нужните противоепидемични ограничения в изискванията на пандемията от COVID-19. Към момента от програмата се обслужват 200 лица от града и обитаемоте места в община Асеновград. От 04.01.21 година броят на потребителите ще бъде повишен на 300, като те ще могат да се възползват от обществената услуга до 27.04.21 година Стойността на плана е в размер на над 65 600 лв.. Финансирането е от Фонд за европейко подкрепяне на най-нуждаещите се лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР