Община Асеновград продължава дейността си в насока опазване на околната

...
Община Асеновград продължава дейността си в насока опазване на околната
Коментари Харесай

Нови еко контейнери за пластмасови бутилки, поставиха в Асеновград

Община Асеновград продължава активността си в тенденция запазване на околната среда. Нови профилирани еко съдове за пластмасови бутилки до 3 л. бяха сложени на 10 точки в града. Инициативата се осъществя взаимно сред община Асеновград и " БУЛЕКОПАК ". За задачата на разнообразни места пешеходни зони и паркове (в регионите, които организацията обслужва) - са ситуирани 10 контейнера за събиране на рециклируеми боклуци от пластмасови бутилки. Новите съдове са предопределени единствено за боклуци от пластмасови бутилки до 3 литра.
 
Разделянето при източника на формиране предотвратява замърсяването на рециклируемите боклуци и разрешава по-нататъшното им вложение в производството на по-широк кръг артикули, с по-високо качество. Ето за какво задачата на спомагателните съдове за боклук е повече от употребяваните пластмасови бутилки да бъдат модифицирани, рециклирани и превърнати в нови такива, вместо да попадат в депата за битов боклук. За да бъдат рециклирани отпадъците от опаковки, е належащо да бъдат отделени рециклируемите от нерециклируемите.
 
Ето къде са локациите на гореспоменатите контейнери в Асеновград: " Ниска градина " (до ул. " Стара планина " ); " Малка алея " (до ул. " Съединение " ); парк " Каварджия " (до ул. " Асенова цитадела " ); парк " Баба Тонка " (до ул. " Бачо Киро " и ул. " Христо Смирненски " ); парк " Цар Освободител " (ул. " Цар Освободител " и ул. " Атанас Свещаров " ); кв. " Запад " ; кв. " Долни Воден " ; ДИП " България " ( " Валина " ); ул. " Рилска " ; ул. " Васил Левски ".
 
Община Асеновград и " БУЛЕКОПАК " молят жителите и гостите на града да употребяват съдовете по предопределение и да НЕ изхвърлят вътре боклуци, разнообразни от ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ. В противоположен случай е допустимо контейнерите да не могат да бъдат обслужени от профилирания автомобил и да останат цялостни. Нека всички да употребяваме новите съдове, както и съществуващите такива, за разделно събиране, с цел да може по-голяма част от отпадъците от опаковки да се трансфорат в нови артикули и да не остават в депата стотици години или да замърсяват природата!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР