Общи около 130-140 души са прибрани от Израел в България.

...
Общи около 130-140 души са прибрани от Израел в България.
Коментари Харесай

България е готова да прибере всички българи от Израел, мерките по летищата са засилени

Общи към 130-140 души са прибрани от Израел в България. Това съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков пред БиТиВи за войната в Израел и евакуираните хора.

Той изясни, че полетите до Израел се правят при строги ограничения за сигурност. Изисква се време, с цел да бъде утвърден самият полетен проект. Индивидуално се утвърждава всеки един полет и занапред проведеният щаб ще направи разбор за хора, които желаят да се приберат в България. Държавата е в непрекъснато връзка с посолството ни в Израел и в случай че има искащи, ще бъде изпратен българският държавен аероплан, с цел да ги прибере, посочи Гвоздейков.

Той уточни, че ситуацията в Израел е с напрежение, а ситуацията - тежка. Има формирани коридори за трансфер, проведен превоз, който се употребява до летището в Израел, само че още веднъж при всички ограничения за сигурност. Мерките по летищата постоянно са засилени, само че при такава конюнктура във войник,а, има действен проект, който покачва равнището на сигурност и сигурност, добави Гвоздейков.

Той добави, че е засилена сигурността на всички интернационалните летища наоколо до България.

Припомняме, че напрежението в Близкия изток внезапно набъбна откакто в нощта против събота бойци на " Хамас " навлязоха в южните елементи на Израел, убиха десетки, а и взеха заложници, на фона на масиран ракетен обстрел от линията Газа.

Израел разгласи " положение на война " публично и приготвя отговор. Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан съобщи, че е време да се " заличи терористичната инфраструктура на " Хамас ".

Вчера 92-ма българи бяха евакуирани от Израел с държавния аероплан, а тази нощ бе превозена до София втора група - от 68 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР