Обществото ни отдавна не е било толкова поляризирано и бръмчащо

...
Обществото ни отдавна не е било толкова поляризирано и бръмчащо
Коментари Харесай

Отец Боян Саръев: Ако Бог искаше трети пол, щеше да го създаде

Обществото ни от дълго време не е било толкоз поляризирано и бръмчащо като кошер. В последна сметка се оплетохме всички като кукувича прежда и не може да се види къде ще излезе краят на Истанбулската спогодба. Това сподели в предаването "120 минути " по БТВ отец Боян Саръев.

Имам възприятието, че тази спогодба я направиха, с цел да се разделят хората – освен политически, само че и полово. Тази спогодба се оказа чудовищна операция – освен върху българския народ, само че и върху всички, които са притискани да я одобряват. Тя е нескопосано написана, с доста двусмислени и объркващи изрази. Говорят ни за насилието върху дами и деца и злоупотребявайки с тези тънки струни се оказва, че става дума за обществени полове, гей бракове, въпреки че това не е непосредствено написано. В член 3 става дума за обществен пол – подобен пол няма, половете са избрани с раждането – човек се ражда мъж или жена, съобщи отец Саръев.

Най-голямата грижа на дявола е да се прави, че не съществува. Ако реализира това, той е постигнал всичките си цели да вкара в подвеждане и унищожи човешкия жанр. Намирам отговора в член 3 на конвенцията, където се приказва за обществен пол – внушава се човек да се освободи от диктата на природата, уточни свещеникът.

Бог ни обича такива каквито ни е сътворил – мъже и дами. Ако Бог искаше трети пол, щеше да сътвори подобен. Човечеството върви към постепенно, само че несъмнено полудяване и се пробва да се опълчи на своята лична природа. Въпросът с хомосексуалността би трябвало да си остане персонален проблем, не може да се трансформира в норма и да става държавна политика, акцентира отец Боян Саръев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР