Обществото е подложено на пропагандна агресия, която създава определени нагласи.

...
Обществото е подложено на пропагандна агресия, която създава определени нагласи.
Коментари Харесай

Обществото е подложено на пропагандна агресия, убеждаваща го в правотата на политиката на Путин, смята Костов

Обществото е подложено на пропагандна експанзия, която основава избрани настройки. Убеждава го в правотата на политиката на Владимир Путин и тези настройки се поддържат от огромно количество хора. Това съобщи някогашният министър председател Иван Костов пред Нова телевизия.

По думите му и в предходни години на обществото са втълпява " великански неистини ", които по този начин могат да го травмират, че то да не допусне нищо друго за истина. Според него в този момент лъжата била, че Запада е агресор против Русия.

" Това не е по този начин. Русия подържа войски на територията на Грузия, превзела е част от Молдова, има войски в източна Украйна, както и в Армения. Русия нарушава границите. Санкциите против тях са ответна мярка ", добави Костов.

Той даде за образец себе си като част от тази агитация, като напомни, че на обществото е било втълпено, че е притежател на половин България. " А аз един гвоздей не съм взел от приватизацията ", посочи някогашният министър председател.

Ще завоюва ли Кремъл от институционалната рецесия

Според Костов разразилият се спор в последните месеци сред президентството и Народното събрание може да изиграе неприятна смешка на България преди председателството на Съвета на Европейския съюз. По думите му това е най-нежеланото нещо и би трябвало да внимаваме доста, защото всички водещи европейски политици ще следят деликатно какво се случва.

" Ако институционална рецесия се разрасне, ще потвърдим тезата на Кремъл, че България не е за Европейски Съюз, а че е част от съветския свят. На спора може да се гледа и като опит за дискредитиране на страната. Виждат се ползите на Кремъл, който е в спор с Европейския съюз и се отбранява като се опита да го разбие ", добави Костов.

Държавата и " Емко "

Бившият министър председател уточни кой съгласно него е най-тежкият проблем на Европа - заграбването на собствеността. Той побърза да го обвърже със протичащото се в българския оръжеен бизнес и абсурда към военния цех " Емко ". Неговият лиценз за продажба на оръжия беше лишен, с цел да се извърши инспекция във компанията, а договорите му бяха трансферирани на държавното дружество " Дунарит ".

" В медиите беше посочено, че това се прави в интерес на олигархичен кръг. В България елиминирането на остарелия притежател за сметка на новия постоянно става благодарение на прокуратурата и страната, а това е неприемливо ", сподели още Иван Костов.

Според него тъкмо поради такива образци страната към момента не е в Шенген и еврозоната. " Ако си мислят, че това не се вижда в Европа, доста се лъжат ", посочи някогашният министър-председател.

Роднински назначения

Костов добави, че абсурдът с роднинските назначения е малко преекспониран, защото това го има на всички места. Той даде за образец и президентската институция, като уточни съветниците на Румен Радев, които били " негови близки и познати от военната му кариера ".

" Докато бях министър председател имах 28 живи братовчеди. Нито един от тях не ме е търсил ", съобщи Костов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Спорът за "Емко " и "Дунарит " (32)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР