Обществено обсъждане на проекта за изграждане на кръстовище на две

...
Обществено обсъждане на проекта за изграждане на кръстовище на две
Коментари Харесай

Експерти и граждани обсъждат пробива до Водната палата

Обществено разискване на плана за създаване на кръстовище на две равнища на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и „ Марица –юг “ стартира през днешния ден от 10 часа в постройката на Общинския съвет на ул. „ Авкс. Велишки “.

На полемиката, проведена от кмета Здравко Димитров, ще участват специалисти и жители. От Община  Пловдив са поканили проектанти и експерти, които ще обяснят преимуществата на инфраструктурния план за разтоварване на трафика през Панаирния мост и колелото.

Граждани, които живеят на бул. „ Марица –юг “, не желаят багери под прозорците си и не са уверени, че кръстовището на две равнища ще понижи тапите на колелото.

Панаирният мост наподобява на паркинг в пиковите часове, колелото - на капан. Проектът е на стойност 9 млн. лв., обезпечени посредством европейския заем.

Строителството на новата пътна връзка стартира на 5 октомври, само че беше спряно след решението на Общинския съвет и митинги на жители и политици да бъде обществено показана цялата документи по плана и да се организира публично разискване. Проектът и отчет от транспортното изследване са качени на уеб страницата на Община Пловдив.

Протоколът от днешната полемика ще бъде импортиран в Общинския съвет, който ще реши дали да се възобнови строителството на пробива или дефинитивно да се спре. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР