Обществено обсъждане на проекта Пробив на Водна палата – Транспортен

...
Обществено обсъждане на проекта Пробив на Водна палата – Транспортен
Коментари Харесай

Обсъждаме пробива до Водна палата на 1 декември

Обществено разискване на плана " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. „ Цар Борис III Обединител и бул. „ Марица – Юг “ – инженеринг " провежда Община Пловдив.

Дискусията ще се организира на 01.12.2022г. (четвъртък) от 10.00 часа в заседателната зала на Общински съвет Пловдив в постройката на Общинския съвет Пловдив на ул. „ Авксентий Велешки “ № 20. Кметът Здравко Димитров кани жители да участват.

Документацията на плана е оповестена на интернет страницата на Община Пловдив (www.plovdiv.bg).  Който желае да се запознае на място, може да го направи в дирекция „ Строителство и вложения “ в постройката на Община Пловдив на пл. „ Централен “ № 1.

Мнения, мнения, рекомендации по плана могат да бъдат предоставяни на място по време на разискването, както и в писмен тип  в деловодството на общинска администрация Пловдив или на електронен адрес: в период до 05.12.2022 година, оповестиха от Община Пловдив.

Допълнителна информация по плана може да бъде потърсена от инж. Христина Плачкова, шеф отдел „ Пътна и инженерна инфраструктура “; телефон: 032/656 452.

Изграждането на пробива стартира при започване на октомври, само че беше спряно  краткотрайно след митинга на жители, които живеят в съседство и партийни функционери. Загражденията от източната страна на бул. " Марица -юг " бяха отстранени. С решение, гласувано в Общинския съвет, администрацията би трябвало да организира публично разискване на плана и да показа цялата документи. 

На полемиката в четвъртък ще бъдат поканени проектанти и експерти от браншови организации. Проектантите са безапелационни, че с построяването на кръстовището ще се освободи трафикът през колелото.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР