Обществено известно е, че градският транспорт на Пловдив е компрометиран,

...
Обществено известно е, че градският транспорт на Пловдив е компрометиран,
Коментари Харесай

Билети “втора употреба“ при шофьора, а парите - пак при него?

Обществено знае се, че градският превоз на Пловдив е злепоставен, а една от аргументите са порочни практики на самите чиновници. Пореден опит за „ търговия на дребно “ бе обвинен от четец на TrafficNews , натъкнал се на подозрително таксуване от водач. Ситуацията зародила в автобус по линията 99.
Прочетете още
„ Изчаквах на спирката против площад Съединение. Беше краят на работния ден и спирката беше цялостна с хора, трафикът – претрупан. Оставяме на страна, че разписанието на таблото по кое време би трябвало да дойде автобусът не отговаряше на действителността “, споделя Ваня пред медията ни.

По думите ѝ още с влизане в транспортното средство забелязала странна блъсканица. Имало опашка пред вратата на водача.

„ На всяка спирка влизаха най-малко по 5-6 души, всичките изчакваха да получат билетче. През това време се получаваше запушване за първата врата. Но и за втората, поради тези които се гъчкаха, с цел да слязат “, разказва Ваня. Когато пристигнал неин ред да вземе билетче обаче, забелязала по какъв начин водачът и бърка в купчинка с към този момент скъсани и намачкани билетчета.



„ Дадох едно левче, а в подмяна получих билет втора ръка. Това се случваше с всеки останал пасажер. Само за няколко спирки бяха продадени десетки билети, което са десетки левове, отишли неизвестно къде “, декларира пловдивчанката. 

Последното прочее е нелегално и, дава отговор на истината, слага под въпрос организация на инкасирането и управлението на осъществените доходи от публичния превоз.

Припомняме, че линия 99 се обслужва по контракт сред Община Пловдив и компанията транспортьор на Веселин Дошков „ Хеброс Бус “. Пред седмици от ОКТ пък изявиха терзание по отношение на линията, която е генерирала  голям % на несъблюдение през последните месеци. Изявлението на общинското дружество пристигна на фона на прехвърлянето на една от линиите на различен от превозвачите в консорциума. Тя бе поета от компанията на Петко Ангелов - „ Меритранс-2002 “.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР