Общественият сюжет в последните дни е доминиран от институционална активност

...
Общественият сюжет в последните дни е доминиран от институционална активност
Коментари Харесай

Политическите скандали - изместени от институционалната активност на прокуратурата

Общественият сюжет в последните дни е доминиран от институционална интензивност от страна на прокуратурата, а не от политически кавги. Действията на държавното обвиняване основава доста съществени упования от страна на цялата общност. Това съобщи пред Българска национална телевизия политологът Анастас Стефанов.
По думите му въпросът с ареста на Васил Божков се е трансформирал в надалеч по-комплексен от хазартния бизнес. Политологът разяснява и дейностите на Гешев по отношение на президента Румен Радев:

“За първи път от години ставаме очевидци на изместване на центъра на политическия спор. От началото на своя мандат Румен Радев функционираше като антистатукво, антиелит, като че ли беше в една перманентна предизборна акция. С годините обаче, той се трансформира малко или доста в част от този сюжет и точно това запитване на господин Гешев към Конституционния съд ерозира тази опция да бъде антиелит”, разяснява Стефанов.

Наблюдаваме изместване на плоскостта и опълчване на тези две структури, които не са съразмерни и това е много рисково. Такъв вид напрежение сред сходни основни структури е безусловно неприемливо за правовия ред на страната, съобщи в предаването “Още от деня” политическият анализатор Росен Карадимов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР