Общественият съвет към Математическа гимназия в Пловдив с остра критика

...
Общественият съвет към Математическа гимназия в Пловдив с остра критика
Коментари Харесай

Родители от Математическата: Не искаме допълнителен корпус, а нова сграда в Тракия

Общественият съвет към Математическа гимназия в Пловдив с остра рецензия към градските управляващи. Родителите желаят да знаят дали учебното заведение най-сетне ще има лична постройка и то на терена до SPS.
Прочетете още
Ето и цялата позиция:

Общественият съвет към Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ – гр. Пловдив остро възразява против желанието на Община Пловдив в лицето на заместник-кмета Стефан Стоянов и кмета Здравко Димитров да се подиграе и да излъже упованията на няколко генерации възпитаници и хиляди родители за нова лична постройка на учебното заведение, като се опита да строи спомагателен корпус в двора на постройката, която се дели от МГ и учебно заведение „ Драган Манчов “.

В диалозите ни досега и в формалните ни оферти както в предходния, по този начин и в сегашния мандат ВИНАГИ се е говорило за Народоосвободителна въстаническа армия, СОБСТВЕНА СГРАДА на Математическата гимназия ВЪРХУ ТЕРЕНА, предназначен за това зад хотел SPS. Напомняме също по този начин, че със свое решение Общинският съвет препотвърди, че този парцел ще послужи за нова лична постройка на елитната гимназия, променяйки статута му в обществена общинска благосъстоятелност.

Действията на Община Пловдив и персонално на заместник-кмета Стоянов обаче навеждат на мисълта за следващия инженеринг и асимилиране на средства в края на мандата, както и за преобразяване дефинитивно на Математическата гимназия в едно квартално учебно заведение със остаряла постройка, неотговаряща на актуалните условия, както и затруднени транспортни и информационни връзки.

Общественият съвет към МГ пита: „ Има ли още веднъж апетити към парцела, избран за нашата нова постройка??? “

Призоваваме общинските съветници да отхвърлят по този начин направеното предложение и да заемат позиция по приемане на решение за осъществяване на архитектурен конкурс за нова лична постройка на МГ на терена, предназначен за това зад хотел SPS в регион „ Тракия “.

Започваме подготовка за обществени дейности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР