Общественият доставчик на комунални услуги в Сиатъл призова около 1,5

...
Общественият доставчик на комунални услуги в Сиатъл призова около 1,5
Коментари Харесай

Властите в Сиатъл призоваха около 1,5 млн. души да пестят вода заради сушата

Общественият снабдител на комунални услуги в Сиатъл прикани към 1,5 милиона консуматори в региона да употребяват по-малко вода, защото в по-голямата част от щата продължава да има суша, съобщи Асошиейтед прес.

Жителите бяха помолени да спрат да поливат тревните си площи, да понижат времето за взимане на душ, да пускат единствено цялостни перални и съдомиялни машини и да поправят течащи тръби и течащи тоалетни, се споделя в известие на сдружението.

Необичайно сухото лято, както и прогнозата за продължаващо засушаване, в това число евентуално закъснение на продължителните есенни дъждове, провокираха опасения за съществуването на задоволително вода за хората и рибата, обявиха от предприятието.

" Нашият хидроложки модел допуска източване на планинските ни резервоари. Нивата на водата към този момент са по-ниски от междинните и ние се приспособяваме, с цел да поддържаме съответно водоснабдяване за нашите клиенти и реките тази есен ", сподели в онлайн изказване Елизабет Гарсия, експерт по обмисляне на водните запаси в комуналната компания.

Гарсия сподели, че клиентите са помолени да употребяват по-малко вода, до момента в който не падне задоволително дъжд, с цел да се изпълнят планинските резервоари до нужните равнища. За финален път сходно искане е било отправено през 2015 година, обявиха от предприятието.

Ако изискванията не се подобрят, Сиатълските публични комунални услуги могат да наложат ограничавания на водата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР