Общественици излязоха с обръщение към народните представители в 47-ото Народно

...
Общественици излязоха с обръщение към народните представители в 47-ото Народно
Коментари Харесай

Общественици с обръщение към парламента: България незабавно да предостави реална военна помощ на Украйна!

Общественици излязоха с послание към народните представители в 47-ото Народно събрания, в което упорстват неотложно България да даде военна помощ за Украйна, която сега води война с агресора Русия освен за своята независимост, води война за цяла Европа, включително и за България. Те са безапелационни, че когато има конфликт сред злото и положителното, сред хуманизма и безчовечието, сред насилника и жертвата, не може да заемеш неутрална позиция, тъй като по този начин ставаш съизвършител на насилника. Те приканват ръководещите да не се снишават, тъй като това няма да умилостиви Империята на злото. А да изправят своя гръбнак и защитят достолепието и достойнството на България.

Вижте цялостния текст на обръщението:

Обръщение до народните представители от 47 Народно заседание на Република България

Госпожи и Господа народни представители,

Вече повече от месец, в центъра на Европа и в непосредствена непосредственост до нашата граница, украинският народ безстрашно се бори за своята самостоятелност против бруталната експанзия на режима в Кремъл. Хиляди мирни жители са избити и над четири милиона, най-вече дами, деца и възрастни хора са прокудени от домовете им.

Днес украинските войни проливат кръвта си освен за своята независимост, те водят война за цяла Европа, в това число и за България, против опитите на един луд деспот да унищожи нашата цивилизация и да отнеме нашата самостоятелност. България би трябвало неотложно да даде действителна военна помощ на Украйна! Ние оценяваме предлагането, направено от президента Радев за даване на „ каски и бронежилетки за цивилното население “ като цинично и обидно за украинския народ. Като национални избраници Вашето безмълвие по този въпрос за нас е безконтролно и неприлично.

Предоставянето на оръжие за отбрана на украинското небе и земя от агресора ще бъде освен израз на взаимност с Украйна, само че и изрично деяние в отбрана на българския народен интерес. В този съдбоносен миг ние имаме неповторимата опция да съвместим проявата на взаимност с ударна замяна на морално остарялото руско въоръжение с съвременно оръжие, което е съвместимо и годно за осъществяване на груповата ни сигурност в границите на НАТО. Словакия получи първите съставни елементи на американската система за противовъздушна защита " Пейтриът ", а ние ревностно пазим руските реликви като спомен от хомота остарял, тъй като Вие нямате куража да се противопоставите на предателския напън на тези политици, които още се кланят на московския си стопанин.
Ваш дълг е да отбраните българския народен интерес и достолепието на България! Позорно е всички наши съдружници да оказват военна поддръжка на Украйна, а ние да бъдем едно от двете изключения. Това, че отсъстваме от листата на страните, които оказват военна поддръжка за справедливата идея на украинския народ, изключи ли ни от листата на страните, които Москва счита за вражески? Не, не ни изключи! Политиката на снишаване, докара ли до по този начин жадуваната от някои хора отзивчивост от страна на Москва? Разбира се, че не! Нещо повече – в никоя друга страна от Европейски Съюз, дипломат на РФ не си е разрешавал толкоз надменно и обидно държание към страната хазаин!
Вие би трябвало да помните, че на 5 септември 1944г., България беше нападната и окупирана от Сталин, макар че поддържаше дипломатически връзки със Съюз на съветските социалистически републики по време на цялата Втора международна война и не изпрати нито един боец на Източния фронт. Диктаторите са като хищниците – те се преценяват със мощните и храбрите, и атакуват и изяждат слабите и страхливите. Диктаторите нямат другари – те имат врагове, прислужници и плебеи.

Госпожи и Господа народни представители,

Има моменти, в които човек не може да бъде безразличен. Когато има конфликт сред злото и положителното, сред хуманизма и безчовечието, сред насилника и жертвата, не може да заемеш неутрална позиция, тъй като по този начин ставаш съизвършител на насилника.

В една доста по-тежка обстановка, когато Царство България бе подложено на нечовечен напън от Третия Райх, български народни представители застанаха в отбрана на българските евреи без да се уплашат от Гестапо и по този начин техните имена останаха в златните страници на историята ни. Така те извършиха своя дълг към България и човечеството.
Днес, когато България е член на Европейски Съюз и НАТО, които поддържат Украйна и когато нашите съдружници дават военна помощ, ние позорно се снишаваме. Все още не се е намерил и един депутат, който да сложи въпроса за даване на оръжие на Украйна в Народното събрание. Днес всеки един от Вас би трябвало да поеме своята персонална отговорност и да извърши своя честен дълг пред България и пред идните генерации. Хуманизмът и лоялността към България са над лоялността към партията или водача. Всеки от Bас, съгласно Конституцията съставлява целия народ и се е заклел във всичките си дейности да се управлява от ползите на народа. Днес, вие имате единствено един избор - сред славата и позора!

Оня ден американският президент Джо Байдън повтори думите на папа Йоан Павел Втори, с които думи стартира началото на края на комунизма: „ Не се опасявайте! “
Днес ние ви споделяме тези думи на вас, българските народни представители:

Не се опасявайте!

Не се опасявайте, тъй като снишаването ви няма да умилостиви Империята на злото. Изправете своя гръбнак и защитете достолепието и достойнството на България, както го направи в миналото Димитър Пешев!

Защитете българската национална сигурност и самостоятелност и измийте позора от малодушието и измяната.

Иван Сотиров
Горан Благоев
Евгени Михайлов
Васил Свиленов Геогиев – Васко кръпката
Даниела Горчева
Д-р Любомир Канов
Ибрахим Рунтов
Проф. Евелина Келбечева
Проф. Вили Лилков
Жеко Стоянов
Кап.I-ранг Васил Данов
Николай Ненчев
О.з.ген Съби Събев
Проф. Милена Стефанова
Николай Василев
Нора Кавалджиева
Доц. Момчил Дойчев
Георги Боздуганов
Стойко Стоянов
Доц. Валерия Кардашевска
Иван Бутовски
Красен Станчев
Айгюл Джамбазова
Христо Кирчев
Спас Димитров
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР