Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори, те са

...
Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори, те са
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Правителството ще продължи като ротационно с някои съществени промени

Обществените упования не са в посока предварителни избори, те са нежеланата алтернатива.

Това сподели пред социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова и акцентира, че най-големият дял - 40% от интервюираните в последното изследване на организацията декларират, че биха предпочели и считат, че най-хубавото към този миг е да се реализира ротацията, а едвам към 20 на 100 са за бързи предварителни избори.

" Сигналите, които идват от договарящите страни, са, че държавното управление ще продължи да работи в ротационния си вид и с някои основни промени, които следва да излязат на сцената ", разяснява тя.

Боряна Димитрова акцентира, че при предварителни избори ГЕРБ-СДС са в по-печеливша позиция, което им даде самочувствието на по-острия звук и на слагане на условия в договарянията.

" При национални избори, даже и да са 2 в1 с европейските, само че там, където фокусът ще е върху националната проблематика, позициите на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ са към 5 - 5,5% по-високи, съгласно изследването на " Алфа рисърч ", посочи тя и добави, че в договарянията и двете страни се пробват да отвоюват оптимално положителни позиции за себе си.

По думите на Димитрова Движение за права и свободи не участва с " познатото шумно държание " на Делян Пеевски в медиите в интервала на договарянията за ротацията, само че не е незаобиколим фактор, тъй като решенията и оттук насетне ще въздействат, защото има решения, които ще изискват болшинство с 2/3 от гласовете в Народното събрание.

Липсата на естествени съдружници в Народното събрание е огромният проблем на ПП-ДБ, посочи тя и разяснява: " Те се пробват да го вземат решение, в това число и с изваждането на Българска социалистическа партия от Има Такъв Народ и " Възраждане ", само че нямат ходове по какъв начин да наложат някаква цел, която са си сложили. Искат да слагат различен принцип, ясни механизми за регулаторите, само че би трябвало да имат и инструментите, с които да ги наложат. Ако нямат инструментите, с които да наложат, този мощно деклариран принцип увисва във въздуха. Изваждането на Българска социалистическа партия отвън скоба е метод за понижаване на тежестта на Движение за права и свободи, когато се желаят болшинства от 2/3 ".

" Когато нямаш решение, прибягваш да най-лесното и най-вредното, каквито са тези прочувствени пренатягания по тематиката с мигрантите, проблеми, които могат евентуално да съществуват ", сподели ще социологът от " Алфа рисърч ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР